Tom Ford Traceless perfecting foundation spf15

tom ford traceless perfecting foundation

VAD: En long-lasting foundation som ska återfukta och jämna ut hudtonen. Ska minska intrycket av fina linjer och porer. Medium till full täckning. Solskyddsfaktor 15. Pumpflaska.

FÖR VEM: Alla som vill ha en täckande foundation som ger naturlig finish och samtidigt vårdar hyn. Gissningsvis mest uppskattad av personer 35+ då fina linjer och rynkor ofta börjat dyka upp. Jag skulle rekommendera den till de med torrare hy.

SÅ FUNKAR DEN FÖR MIG: Formulan är som en gel-kräm, är tjock och täckande och kräver lite arbete för att få ut helt jämnt över ansiktet. Jag har testat att använda fingrar, borste och svamp och tycker att de fungerar ungefär lika bra. Oftast väljer jag att smörja in med fingrarna och gå efter med en borste för att få en helt slät finish på partier med större porer. Andra gånger fungerar inte den metoden och då är en fuktad Beautyblender det bättre alternativet. Varför krämen beter sig på det här sättet vette sjutton men det är helt klart en nackdel. Känslan på huden är lätt, trots viss återfuktning känns den inte tung. Finishen blir för övrigt satin, med en viss fuktighet – ingen pudrig känsla här alltså. För de med riktig torr hud är den troligen ypperlig medan oljigare typer nog kan tycka att den blir för glansig. Hållbarheten på huden är bra, den sitter där den ska tills den tvättas bort. Den glider inte runt eller beter sig störigt på min blandhy utan håller ställningarna under en dag.

BETYG: 4/5

PRIS: Osäker på det svenska priset, men jag tror det ligger runt 600-700 kr (hojta gärna om du vet bättre!).

 

2 thoughts on “Tom Ford Traceless perfecting foundation spf15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *