Too Faced Natural eyes

Jag är ju en megasucker för ögonskuggor i färgskalan beige-brun-guld-koppar…ja, ni fattar själva och fastnar alltid för dessa färger när jag tittar på smink. När jag läste om Too Faced´s kit Natural eyes blev jag naturligtvis begeistrad och har de senaste månaderna klickat på den i diverse webbutiker, dock utan att köpa den. När jag fick se den i verkligheten inne på Sephora och kunde swatcha skuggorna föll den sista shoppingspärren och jag var bara tvungen att ha den! För ca 260 kronor blev den min och den är en riktig guldklimp om man som jag gillar jordiga toner.

Kitet består av 9 olika skuggor uppdelade på tre olika looker; Day, Classic och Fashion. Day look består av mildare och matta skuggor medans de två andra är skimrande och lite färgstarkare (om man nu kan säga det om naturliga nyanser…). Till varje look följer ett “how to”-kort där man får en enkel beskrivning av hur man använder skuggorna för att få den rätta stilen. Naturligtvis är det ju bara tips och det går alldeles utmärkt att blanda färgerna hur som helst, alla 9 skuggor passar fint korsade med varandra.  Förutom skuggorna och sminkkorten följer också en applikator med i en egen liten byrålåda under skuggorna. Fiffigt och praktiskt, även om den kanske inte är världens bästa kvalitet på den.

Här följer en bildkavalkad på min senaste kärlek.

ne5

Asken stänger man med magnetlås och öppnar med den lilla tampen på framsidan.

ne6

Nio stycken tjusiga skuggor.

ne7

En närmare titt på skuggorna och deras namn.

ne8

Den lilla lådan med applikator. Så sött!

ne9

Sminkkorten gömmer sig i ett fack i locket.

ne10

Behold – the sminkkort!

ne1

Alla nio swatchade tillsammans.

ne2

DAY-look med matta skuggor.

ne3

Classic med massa skimmer i guld, champagne och brunt.

ne4

Fashion vars highlighter Nude beach är den enda jag inte är helt överens med,
den fäller på tok för mycket glitter tyvärr.

Vill du ha ditt eget kit? Natural eyes kit finns att köpa hos bland andra Eleven och Beautyplanet för 350 kronor.

9 thoughts on “Too Faced Natural eyes

  1. Ååååh…älskar verkligen paletter och det där var verkligen i min smak. Jag trodde jag hade hittat den ultimata i Benefit Big Beautiful Eyes, men den här är nog snäppet bättre:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.