Unite U Luxury shampo & conditioner

121228 010

Den här lyxiga hårvårdsduon kom hem till mig i december i ett pressutskick. Unite är ett nytt märke för mig så det var extra kul att testa något utan att egentligen veta något om vare sig produkten eller märket. Det enda jag visste var att det var schampo och balsam med krossade sötvattenpärlor och att det skulle göra håret fasligt tjusigt.

U Luxury shampoo: En lyxig blandning av krossade sötvattenspärlor, Hawaiiansk vit honung* och ren Arganolja. Detta sulfatfria shampo ger ett mjukt och rikligt lödder som ger nytt liv till näringsfattigt hår, stärker alla hårtyper och resulterar i ett spänstigt och friskt hår med härlig glans. 479 kr

Doften är fräsch, lite åt citrushållet och tvättar verkligen rent. Och när jag skriver rent så menar jag verkligen RENT. Faktum är att jag kan inte minnas att jag nånsin testat ett schampo som verkligen gjort håret rent på samma vis. Det är enkelt att dosera, fördela och massera in produkten och det är heller inte något som helst problem att skölja ur löddret. Proteinerna i schampot gör håret strävt vilket gör att man absolut måste följa upp med balsam efteråt, men det gör jag så gott som alltid ändå så det är inget merarbete. Jag gillar faktiskt allt med det här schampot, mitt skandinaviska hår som är mjukt, lent och har kombinationen torra längder och fetare hårbotten älskar det. Absolut ett av de bästa schampon jag använt. Betyg 5/5.

U Luxury conditioner: Ett balsam innehållande krossade sötvattenspärlor, Hawaiiansk vit honung och ren Arganolja.  Stänger hårstråt så att alla näringsämnen ditt hår normalt tappar varje dag stannar kvar i håret och ger ett friskt hår med mycket volym och glans. 499 kr

Doften är densamma som schampots och formulan är krämig och enkel att massera in i håret. Som jag skrev tidigare blir håret strävt av shampot så man ska fördela balsamet väl och låta det sitta i någon minut för bästa effekt. Resultatet blir ett glansigt, mjukt och följsamt hår som är lätt att reda ut. Betyg 5/5.

Mitt hår älskar den här duon och det är svårt att låta bli dem när det vankas dusch även om hyllorna är fulla av tidigare favoriter och nyheter som väntar på sin tur. Det enda som hindrar mig från att stapla upp dessa i badrummet är priset; jag förstår inte riktigt varför man måste betala snudd på 1000 kronor för schampo och balsam  – oavsett hur bra de är. Om ni också har typiskt skandinaviskt hår och får chansen att testa de här produkterna tycker jag verkligen att ni ska ta den, för de ligger verkligen i det absoluta toppskiktet.

 

One thought on “Unite U Luxury shampo & conditioner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.