Ur samlingen: Real techniques brushes

real techniques brushes

För ett tag sedan klickade jag hem ett par nya borstar från brittiska Real techniques och insåg när jag fick hem dem att jag ju har en hel del av deras sortiment. Jag har dock aldrig visat upp och gett dem omdömen så det tycker jag vi gör nu. Men vi börjar med en titt på vad Real techniques egentligen är för märke.

Vad är Real techniques?

Real techniques är ett brittiskt märke startat av systrarna Samantha och Nicola Chapman. De är framgångsrika makeup-artister som driver den oerhört populära Youtube-kanalen Pixiwoo där de lägger upp tutorials och recensioner. 2011 kom den första kollektionen med deras egendesignade borstar, det blev succé och de finns nu att köpa över nästan hela världen. Borstarna håller mycket hög kvalitet till ett relativt lågt pris. De är 100% cruelty free och använder bara syntetiska material till borststråna. Fördelen, utöver att man undviker animaliska produkter, är att de fungerar lika bra med kräm- och puderprodukter och är lättare att hålla rena och bakteriefria. De är också väldigt mjuka och behagliga mot huden och fäller inte strån.

Borstskaften har olika färger; Guld för bas, lila för ögon och rosa för finishing (rouge, bronzer etc). Det finns även vita skaft för duo-fibre och alldeles nya Bold metals som är lyxigare borstar. Mina borstar har jag både köpt själv och fått hem i pressutskick. Jag köper gärna från brittiska FeelUnique.com som har bra priser och fri frakt. Vill man  köpa från Sverige finns de bl a hos Eleven.se och utvalda H&M-butiker.

real techniques brushes bas

BASE

POWDER BRUSH
En stor, fluffig puderborste som gör det som en puderborste ska. Fungerar också bra till mineral/puder-foundations för den som inte vill ha full täckning. Den är också riktigt bra som bronzer-borste.

EXPERT FACE BRUSH
Det här är en av mina favoritborstar till foundation. Den klarar både kräm- och flytande foundation ypperligt och ger en airbrushed finish med hög täckning. Köp!

BUFFING BRUSH
Den här borsten påminner mycket om Expert face brush men är inte lika hårt packad och passar bäst till puder och puderfoundations. Den är lätt att buffa in produkt med och ger full täckning. Är också utmärkt att buffa ytan lite lätt med som avslutning på en makeup, det ger ett lite blurrat resultat.

CONCEALER BRUSH
En ny borste som framför allt är tänkt som concealer-borste till partiet under ögonen. Är större än concealer-borstar brukar vara och snedskuren. Gör det enkelt att få en jämn och fin täckning under ögonen. Går självklart att använda var man vill, men formen på borsten gör den bäst lämpad till just ögon och runt näsvingar.

POINTED FOUNDATION BRUSH
En toppig, platt och mindre borste perfekt att använda till flytande foundation över mindre områden. Jag använder den rätt sällan, men tycker att den gör sitt jobb om jag t ex vill lägga på ett tjockare lager foundation på mina röda kinder.

 

real techniques brushes eyes

EYES

ACCENT BRUSH
Jag älskar sådana här pyttesmå borstar som gör det enkelt att både sudda kajallinjer och applicera skugga på mindre områden, t ex i inre ögonvrån eller längs nedre fransraden.

FINE LINER BRUSH
En ganska lång-smal borste för kräm- eller flytande eyeliner. Jag får inte till det med den här borsten så som jag vill och därför används den inte.

PIXEL-POINT LINER BRUSH
Som en tjockare variant av Fine liner brush.

BROW BRUSH
En ganska tät borste som för min smak är både för mjuk och med för långa strån. Den fungerar inte speciellt bra för mig som behöver forma till brynen med färg och inte bara pudra på lite färg.

ESSENTIAL CREASE BRUSH
En mindre crease-borste som är enkel att måla färg över ett lite mindre område. Perfekt att lägga på en starkare färg i globlinjen med och sedan tona med Deluxe crease brush.

DELUXE CREASE BRUSH
En favoritborste. Stor crease-borste som gör det busenkelt att måla och blenda. Även finfin att dutta på concealer eller corrector med. Bra stuns. Rekommenderas lite extra!

 

real techniques brushes pink

FINISH

SCULPTING BRUSH
En helt ny borste som hakar på trenden med contouring. En tät och vid borste som buffar in produkten riktigt bra. Utmärkt att använda till foundation och contouring-produkter. Storleken gör att det är enkelt att få en naturlig look som inte ser randig ut. En ny favorit!

BLUSH BRUSH
Stor, fluffig rouge-borste som är mjuk och skön mot kinderna och snabbt & lätt ger ett snyggt resultat som ser naturligt ut.

MULTI-TASK BRUSH
En perfekt resekompis som fungerar jättebra till puder, rouge och bronzer. Lagom stor, mjuk och enkel att buffa med.

SETTING BRUSH
Den här borsten använder jag till puder under ögonen och andra mindre partier. Den är också bra att borsta bort ögonskugga och annat som smulat ner på kinderna. När jag lyxar mig och plockar fram Secret brightener powder från Laura Mercier är det här den givna borsten. 

tips real techniques

2 thoughts on “Ur samlingen: Real techniques brushes

  1. Älskar Buffingbrush till mineralpuderfoundation! Och Shading brush (som du inte verkar ha) är det bästa köpet jag har gjort när det gäller ögonskuggsborstar, har köpt tre stycken. Borstarna finns även på utvalda Lindex 🙂 (Och pssst, det är väl ändå Blush brush som ligger först på bilden med rosa borstar?)

  2. Har alla de där borstarna jag med. 😉

    Men har hittat fler bra borstar på HM från RT. De har ögonskuggsborstar att applicera med, aningens mindre än de creaseborstarna. De är bra!

    Eyebrowborsten har jag upptäckt att den går att använda till geleyeliner t.ex. Annars håller jag med om att den är för mjuk!

    Jag blir inte riktigt kompis med min expert brush. Alla verkar älska den men jag tycker mest den äter upp foundationen….Det går åt 3 ggr så mycket foundation med den och mycket hamnar nog kvar i borsten….Jag måtte göra något fel. Hur applicerar du med den?

    Blush brush är super. Används varje dag. Multi-task är som sagt perfekt på resa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *