Vad hände med alla små provburkar?

För några år sedan var den stora snackisen på skönhetsbloggarna vilket företag som hade bäst mineralskuggor/pigment och alla klickade hem obscena mängder provburkar från när och fjärran – så även jag. Numer läser jag så gott som aldrig om alla dessa prover och mina egna har jag antingen slängt eller gett bort, jag är helt enkelt inte såld på lösa skuggor och har ännu inte tagit mig för att pressa egna fasta varianter. Med tanke på den takt vi alla (nåja, många av oss) köpte burkar skulle en högst ovetenskaplig uppskattning vara att det finns på ett ungefär 1 000 000 små provburkar bara i min stadsdel. Hur många av dessa som regelbundet öppnas vågar jag däremot inte spekulera i…  Jag bestämde mig för att surfa runt i de forna shoppingstråken och se vad som hänt sen sist och det här är vad jag kommit fram till.

 • Everyday minerals har vuxit sig jättestora och har utökat sitt sortiment enormt under de senaste åren. Från att ha varit en liten butik där man fick känslan av att vara en av typ 10 som visste om den, har man nu blivit ett av de största i USA och nya produkter och kollektioner släpps regelbundet.  Man kan fortfarande få gratis prover och köpa mindre kit för en struntsumma. Sublim EM-shopping.
 • Storfavoriterna Fyrinnae finns kvar och verkar ha i stort sett samma sortiment som senast jag kollade in; tyvärr är även den jättefula hemsidan kvar vilket får mig att undra över det estetiska sinnet hos folket bakom märket… Tiden ser ut att ha stannat inne hos Fyrinnae, men det kan ju vara av godo om det är nu är så att man vill beställa några gamla godingar.
 • Taylor made minerals var också de favoriter hos många, dessvärre ska de lägga ner och säljer just nu av hela sitt sortiment med mellan 40 och 50 % rabatt. Läge att hamstra om man är en fantast med andra ord.
 • The Body needs började med att sälja provburkar på MAC´s lösa pigment och säljer nu även prover på alla möjliga produkter från MAC. Man kan t ex köpa små testers på läppglans, krämskuggor och lösa puder. Bra för den som vill testa innan ett köp eller helt enkelt gillar småburkar att skramla med i necessären. Man har också tagit fram en egen linje med smink till ett hyggligt pris. Sublimt´s TBN-shopping:MAC Naughty nauticals pigment.
 • MAD Minerals finns kvar vilket är kul eftersom de hade riktigt tjusiga pigment! De gör numer även en del flytande produkter för den som gillar det. Bloggkollegan Killer Colours gillar MAD så till den milda grad att hon visar upp sina sminkningar med deras produkter på MM´s hemsida. Kolla in här och här.
 • Pure Luxe var ett annat märke som jag ofta klickade in hos och ooh:ade över men aldrig köpte något ifrån. Butiken finns hursomhelst kvar och har, trots sitt trista upplägg, väldigt läckra saker i sitt sortiment. Vad sägs om exempelvis florescerande färger, “riktiga” metallskuggor och pigment som byter färg. Kolla in får ni se!
 • The She space hette en annan shop som många köpte samples från. Tyvärr har de lagt ner sin verksamhet och forna hemsidan hänvisar till en annan skönhetsrelaterad sajt som verkade rätt fuffens. Inget där att hämta alltså. Sublimt´s The She space-shopping.

Vilka favoriter hade ni andra och köper ni fortfarande små provburkar med mineraler och pigment och i så fall ifrån vilka? 

 

 

 

 

14 thoughts on “Vad hände med alla små provburkar?

 1. Jag satt faktiskt och tänkte på mina burkar när jag körde hem igår. Bestämde mig för att slänga de som bor i Helmer. Sorterade för länge sedan ut de finaste och sedan dess är det bara sonen som öppnat Helmerlådan. I ärlighetens namn har jag inte använt det 20tal skuggor jag plockade ut på minst året men de får vara kvar lite till. Kanske gallra ännu en gång

 2. Jag har sisådär hundra stycken småburkar och ibland får jag ett ryck och tar fram dem, många av dem är jättebra skuggor om man gillar lösa sådana. Jag har skuggor från EM, Fyrinnae och MAD. MAD’s gel-eyeliners är de bästa jag provat – någonsin!

 3. Jag har rätt många små prover både i burkar och i påsar men tycker det är så bökigt att använda dem och en hel del hamnar utanför. Det är mest av bekvämlighet som jag föredrar pressade ögonskuggor. Trots att jag har väldigt många snygga färger bland de lösa pigmenten så blir det bara inte av att jag använder dem. Tråkigt men sant.

 4. Jag handlade också en del från Mad, Fyrinnae och TMM. I våras när vi flyttade så sorterade jag ut väldigt många och nu har jag bara favoriterna kvar.

  • Ja! Du var väl en av dem som köpte många fina färger och var duktig på att använda dem dessutom – bra gjort! 😀

 5. Jag har också en hel del små brukar som ligger. Problemet är ju att jag inte är så otroligt förtjust i att jobba med lösa skuggor….
  Beställer ändå nu ibland om det skulle vara någon särskild skugga som jag gillar.
  Meow Cosmetics halloween skuggor brukar vara riktigt läckra.
  Hade tänkt mig beställa från både Fyrinnae och MAD något tag fram över. Mineral foundation är min absoluta favorit foundation så jag brukar alltid slänga med prover av ögonskuggor och rouge när jag beställer sånt.

 6. Shiro Cosmetics var mitt första försök på pigment med anledningen på att färgerna är jättefina och att hon har gjort teman på nördiga saker vilket ligger mig om hjärtat. Däremot hyser jag agg mot lösa skuggor eftersom det slutar med att jag har färg hela vägen ned på kinderna men jag kunde inte motstå färgerna.

  Jag tycker fortfarande inte om lösa skuggor men jag beställde hem ett pressningskit från Usa och har nu pressat proverna jag beställde från hennes senaste kollektion vilket gick utmärkt.

  Det som tilltalar mig med indiesminkmärken är att de fortfarande är personer som har kontakt med kunderna (bara det att många gärna gör specialfärger på beställning), att det sedan oftast brukar vara mycket billigare är inte fy skam det heller. Men visst är det en djungel och jag har läst en hel del angående vissa stolpskott som inte tillämpar hygien vilket har resulterat i infektioner och att en del även marknadsför en del färger som ögonsäkra även fast de inte är det (neonfärger brukar visst vara ett återkommande problem). Så det är en hel värld att läsa sig in på men jag tycker om det även fast det är en djungel och det fick mig även att bestämma mig för att aldrig beställa från Limecrime Cosmetics. =)

  Visst, det är meckigt med lösa pigment men att sminka sig med ögonskuggor namngivna efter mitt favorittvspel och få ett exceptionellt resultat är det så värt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *