Vichy Pureté thermale Eye make-up remover for sensitive eyes

vichy purete thermale eye makeup remover for sensitive eyesEgentligen förstår jag inte varför många märken lägger till “for sensitive eyes” på sina eye makeup-removers. ALLA ögon är ju känsliga och ska behandlas med omsorg, vem kan gnugga loss med Yes runt ögonen liksom? Med det sagt vill jag förtydliga att det här alltså inte är någon kritik mot Vichy utan bara en iakttagelse som fascinerar mig. Pureté thermale ingår i det franska apoteksmärket Vichy´s standardsortiment och ska alltså vara extra bra för de med känsliga ögon och kontaktlinsbärare. Formulan är en olja-i-vatten, med andra ord en två-fas:are, som måste skakas innan användning. Den innehåller bl a något som kallas arginin (nej, inte de australiensiska urinvånarna) och taurin som stärker ögonfransarna. Den är lättflytande och uppfriskande som ett vatten och känns behaglig mot ögonen. Jag tar en mängd motsvarande en tesked på en bomullsrondell, håller mot ögat några sekunder och drar sedan rondellen rakt ner mot kinden. På så vis får jag bort 80% av sminket, jag måste följa upp med lite mer produkt på baksidan av rondellen för att få ögat helt rent. Har jag mycket smink och vattenfast mascara måste jag använda betydligt mer rengöring vilket gör att den inte känns speciellt dryg.

Fördelen med Pureté thermale är den uppfriskande formulan, att den inte lämnar någon oljig hinna i ögat och att den tar bort det mesta av sminket förhållandevis snabbt och lätt.
Nackdelen är att den kräver lite mer jobb på ett öga med mycket smink och att den inte biter tillräckligt effektivt på vattenfast mascara för att bli en favorit. Odryg.

Betyget blir 3/5.
Pris: ca 99 kr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.