Violent lips

Idag fick jag hem ett litet kit från Violent lips med en ny sorts läpprydnad. Liksom de där gnuggis-skuggorna som man lägger på locken och “för över” färgerna från, är det här en sorts utsmycknad som man sätter på plats ungefär som barntatueringar. Ni vet, man lägger en plastig sak mot huden, fuktar och drar loss – och voilá – man har en tatuering. Violent lips är alltså en sorts tillfällig läpptatuering som nu lanseras på bred front via bl a HQhair. Eftersom läppgunk är min grej var det extra roligt att få kika närmare på vad det här egentligen är och jag har nu gått loss på ett exemplar som jag tänkte visa er.


Tatueringarna kommer i små kuvert om 3 likadana mallar. Den jag fått hem heter The purple cheetah och är en lila gepardmönstrad sak med svarta och rosa detaljer men det finns massa läckra mönster och former i guld, glitter, denim, prickar etc.

Som tur är får med ett how-to-kort för det är inte helt lätt att få fason på mallarna. De läppformade mallarna är överdimensionerade för att kunna passa många olika läppformer och storlekar och passar med andra ord inte någon. På baksidan finns det därför prickade ramar vilka man ska ta som hjälp när man måttanpassar mallarna att passa den egna läppen.  Jag tänker inte ge mig in i den lång utläggning om exakt hur man applicerar dem, men i korthet går det ut på att man 1)Måttar upp mallarna en läpp i taget och klipper till formen man tror sig behöva, 2) Lägger sidan med färg mot läpparna och formar munnen till ett stort “aaah”, 3) fuktar baksidan på mallen med en våt bomullstuss eller svamp och låter vara i ca 40 sek och 4) försiktigt drar loss det vita bakstycket på mallen så att färgen sitter kvar på läpparna.  Därefter måste man låta tatueringen härda på läpparna i 5-10 minuter så att den verkligen sätter sig på plats och inte flagnar. När den väl gjort det sitter den riktigt bra faktiskt, även om jag inte testat att vare sig äta eller hångla under de timmar jag haft Cheetah-mun. Prata och dricka funkar dock och den initiala känslan av att man har nåt plastigt på läpparna glöms rätt snabbt av.

Nu är det här första gången jag testar Violent lips och jag tycker att det var fasligt svårt att få rätt form på mallarna, speciellt amorbågen blev helfel mest beroende på att man där inte hade några streckade linjer att gå efter. Man måste alltså klippa på fri hand om man vill få en perfekt amorbåge, den jag har på bilderna ser mest ut som en drag queen-mun om jag ska vara ärlig.

En rolig grej är det hursomhelst och jag kan tänka mig att det är en bra icebreaker på partyn. Jag har svårt att se mig knalla runt med violent lips till vardags, men för den modiga eller den som vill piffa upp festen, maskeraden eller en fotografering är det onekligen en skojig detalj.

Finns att köpa hos HQHair för £10.50.

11 thoughts on “Violent lips

  1. Wooow SåÅÅ fräckt! Tycker det verkligen. Skulle vara grymt att komma sådär till någon fest. Tycker också att du lyckades bra med formen. OM du hade inte sagt det skulle man aldrig tänkt på det.

  2. Åh, har länge velat se hur de ser ut i verkligheten – på läppar – efter att ha sett reklam för dem.
    Supercoolt för ett speciellt tillfälle, men knappast nåt man kör på till vardags… eller? 🙂

  3. Du måste ha dom perfekta läpparna för läppstiftsreklam! Så fina 🙂 Och precis som du skriver är nog läpptatueringarna kul för fest eller maskerad men kanske inte för bion eller fika på stan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.