YSL Contemporary amazon Autumn/Winter 2012

Nu duggar höstkollektionerna tätt och det är helt klart min favoritsäsong på hela skönhetsåret. Jag har alltid dragit mer till murriga nyanser, brunt, rött, lila, guld, än vad jag gör till pasteller och skrira nyanser. När Yves saint laurent nu skapat en look för “den moderna Rive Gauche”-kvinnan med khaki, guld och rött som främsta färger är jag inte sen att hoppa på. Jag kan inte komma på någon som inte skulle se snygg ut i de här färgerna och vem vill i n t e ha vackra, tunga guldförpackningar att förgylla hösten (och badrumsskåpet) med?

Kollektionen har fått namnet Contemporary amazon och består av vackra produkter både till läppar, ögon och hud och jag vill ha alltihop! Tänk att få sätta tänderna i den vackra skuggpaletten eller leka med de vackra läppstiften i olika röda nyanser… mmm… Det här måste jag spana in när den landar i butikerna.

Höst-och Vinterlooken 2012/2013 uttrycker en önskan om att ta till vara på det klassiska och alltid moderna. En basmakeup med lystergivande och matta kontraster som både är sofistikerade och naturliga, med effekter som kan göra den specialanpassad för en personlig look. Khaki, svart, guld och röd är klassiska färger för den moderna Rive Gauche kvinnan. Hon har en vågat och äventyrlig attityd till färger kombinerat med en sann Parisian chic stil.

Rive gauche-looken skapar man med följande produkter:

Teint Touche Éclat B10 495 kr

Touche Éclat N° 2.5 395 kr

Palette Couture 515 kr

Dare To Glow N° 1 395 kr

Pure Chromatics N° 10 540kr

Mascara Volume Effet Faux Cils N° 19 320 kr

Dessin Du Regard N° 13 220 kr

Rouge Pur Couture The Mats N° 203 315 kr

La Laque Couture N° 31 250 kr

Dare to glow är en ny produkt i limited edition, en gel med pärlemorpartiklar som man kan använda i hela ansiktet eller punktvis för vacker glöd.

Rouge Pur Couture de Mats är det läppstift YSL introducerade för ett par år sedan och som funkar både återfuktande och lystergivande samtidigt som det ger en sammetslen, matt finish. Färgerna vi ska måla våra läppar är Orange Imagine, Rose crazy, Rouge rock, Rouge scandal, Prune virgin och Grenat satisfaction. Behöver jag säga att jag vill ha allihop?

Palette Couture är kollektionens stjärna där tre olika nyanser av rosa och beige kan användas ensamma eller tillsammans för skulptering av kindbenen. Den mörkare färgen går utmärkt att använda till rouge.

Pure chromatics är de fina, fina ögonskuggs-kvartetterna där metallic och frost är ledorden. Guld, grönt, khaki och silver låter perfekt att måla ögonen. Jag får direkt tankar på vackra höstpromenader med löv i olika färger, silverblå himmel och gröna gräsmattor som börjar gå mot gult.

Vill du som jag spana in Contemporary amazon får du vänta till den 3 september då looken finns i butik.

 

3 thoughts on “YSL Contemporary amazon Autumn/Winter 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.