Esse organic skincare

IMG_4337

Jag har fått hem ett kit med produkter från ett, för mig, nytt hudvårdsmärke – Esse (syster till Essie? höhö). I det medföljande pressmaterialet har jag läst mig till att sydafrikanska Esse drivs av en passion om vetenskapen kring huden, att man satsar på probiotisk hudvård (jämför Proviva för magen) och använder sig av organiskt innehåll. Just den probiotiska aspekten är den man trycker extra på. Produkterna ska skapa en optimal balans av mikrober på huden och dessa ska, tillsammans med de egna mänskliga cellerna, skapa en frisk hy och hämma åldersprocessen.

Bland de ingredienser man arbetar med hittar vi saker som Baobab, Kalahari melon, Kigelia och Marula, samtliga skördade i vildvuxet tillstånd för att kunna utvinna så potenta extrakt som möjligt.

Enligt Esse har man ända sedan starten 2002 arbetat med de etiska aspekterna; man är ekologiskt certifierade, stödjer rättvis handel, vegan och emot djurförsök. Man jobbar aktivt med att skörda de vildvuxna växterna på ett hållbart sätt och att de byar som samlar upp dem får rättvist betalt. De är även koldioxidneutrala. Visst låter det som Greenpeace/Fairtrade/WWFs våta dröm?

De produkter jag ska ta itu med här hemma: 

GEL CLEANSER är en löddrande rengöring med pepparmint- och spearmintolja som ska återfukta och förbättra mikrocirkulationen vilket i sin tur underlättar avlägsnandet av toxiner. pH-balanserad vid 4,5. Fungerar till alla hudtyper, även känslig och aknehy. Kan användas på hela kroppen om man har känslig och irriterad hud.

TONER PLUS är ett ansiktsvatten av den typ man sprayar på istället för att svepa över ansiktet med en bomullsrondell. Ska “träna” hudens immunsystem och förbättra dess barriärfunktion. Passar alla hudtyper.

SERUM har en hög dos hyaluronsyra som påskyndar den djupverkande effekten och förbereder huden för efterföljande produkter. Används till kvällen, innan fuktighetskräm. Lämplig för mogen hy eller hy med åldertecken.

RICH MOISTURISER har djupverkande egenskaper och ska användas två gånger dagligen. Lämplig för normal hy i torra förhållanden.

 

One thought on “Esse organic skincare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *