Yves Saint Laurent Doll eyes mascara

YSL Doll eyes mascara kollage

De senaste månaderna har den här nya mascaran från YSL varit en av mina mest använda. Den tunga guldhylsan gömmer en tät plastborste med massvis små piggar som ska förlänga, böja och pumpa upp fransarna till magnifika ramar till ögonen. Vanligtvis tar jag mascarareklam med en rejäl nypa salt, man får sällan det resultat som utlovas helt enkelt och när snart varenda mascara säger sig kunna förändra både fransar och livet självt blir i alla fall jag skeptisk. Med det sagt tänkte jag redogöra för min erfarenheter av Doll eyes.

False lash effect från YSL är en av mina all time favorites vilket bara det gör att jag har stora förväntningar på alla deras mascaror. Att Doll eyes då är en ny variant på nämnda favorit gör att förväntningarna är skyhöga och det har varit svårt att testa den förutsättningslöst utan att ha originalet i åtanke. Första försöket var en rätt kladdig historia; liksom alla mascaror från YSL snålar man inte med färgen i hylsan och man får upp på tok för mycket de första gångerna. Formulan är dessutom krämig och rätt tjock vilket inte heller det underlättar den första tiden. Efter ett par dagars kladdande med borsten beslöt jag mig för att lägga den på vila för att återuppta testandet ett par veckor senare. Det kan låta galet, man har ju lärt sig att mascaror fort torkar ut när man väl öppnat dem, men i det här fallet är det faktiskt precis vad som behövs för att få den mer hanterbar. Och mycket riktigt, nästa gång jag testade gick det betydligt lättare att måla fransarna och det blev vare sig kladd eller överflödig kräm att torka bort från borsten. Mina fransar blir väl separerade, längre och har får även mer volym. Böjen hålls på plats bättre än av många andra mascaror men klarar inte att hålla uppe fransarna en hel dag. Doll eyes fäller inte, smular inte och orsakar heller inte jobbiga pandaögon om man råkar gnugga sig lite i ögonen och sköter sig på det hela taget utmärkt. Det är dock något som fattas för att betyget ska bli en solklar femma, vad vet jag inte, och jag ger Doll eyes 4/5. 

Doll eyes är lämplig för känsliga ögon och kontaktlinsbärare.

YSL Doll eyes EYE 2

Pris: ca 330 kr
Finns här: Kicks, Åhlens City, NK, Bybloom
Färger: Svar, Brun, Navy blå, Lila

One thought on “Yves Saint Laurent Doll eyes mascara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.